Eten van de markt enzo…(fotoblog)

De markt hier is dé plek om -de boer- op te gaan. De boeren hier hebben eenmansbedrijfjes net buiten de stad. En in Osijek brengen ze hun producten op de markt. Plastic tasjes zijn nog niet van het tafereel, maar als Judith meegaat, weten de oudere oma’s het: Judith weigert de plastic tasjes en biedt consequent haar zelfgenaaide tasjes van restmateriaal aan. Dit levert altijd weer een respectvolle glimlach op.IMG_4042

Voor mij is het één van de leuke dingen aan het organiseren van een retraite waar lokaal eten zoveel mogelijk op het menu staat: De markten af en de boer op.

P.s. De aanmeldingen voor het retraite met Jonneke komen binnenrollen, maar er zijn nog een paar plekken over! Wees er snel bij, ik heb van de week de puntjes op de i gezet aan de voorbereidingen in Szentistvan. (Pff, dat was een avontuur op zich, waarin ik een prachtige ontdekking deed, maar daarover volgende week meer….) Ik kan je beloven dat het een onvergetelijke ervaring wordt.

Heb je iets te vieren, een afscheid, een afsluiting of een bijzonder uitje voor je bijbelstudiekring of vrouwenvereniging? overweeg je om met een paar vriendinnen te komen? Neem gerust contact op. Janneke@jhnet.nl

Geniet van de foto’s:

 

 

IMG_20180303_124831

Deze vrouw woont op een boerderijtje in Vukovar. De stad die tijdens de oorlog volledig verwoest is. In de stad heerst nog steeds een lamgeslagen dieptrieste sfeer en de verhoudingen tussen de Serven en de Kroaten is verre van vredig. Maar deze moeder zit niet bij de pakken neer. Ze produceert lavendel en maakt er van alles van, wat ze op de markt verkoopt. Ik vertelde haar over de vrouwen die ik binnenkort hoop te ontmoeten en hoe we zoveel mogelijk lokale produkten gebruiken tijdens het weekend: Haar antwoord: Bemoedigend! (dat geeft de burger moed;-)

20170402_153319

De hongaarse goulash soep komt zeker op het menu, en wordt gegeten op de aloude manier.

hutjeopdeheihongarije

Meldt je aan via info@jonneke.nl

 

 

Een gedachte over “Eten van de markt enzo…(fotoblog)

  1. Pingback: Stilte voor starters | jannekeonderweg.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s