(Foto)-impressie Nederland april ’17

We zijn de afgelopen weken ontzettend in de watten gelegd door iedereen! We kregen bed, bad en brood op heel veel verschillende plekken.

Hierbij een foto-impressie van wat we zoal doormaakten. De grote meiden staan er niet veel op. Zij hadden zo hun eigen logeer (ja- planningen;-)

De conferentie over zending en media was de reden voor ons bezoek aan Nederland. En voor het geval je niet bij de presentatie hebt kunnen zijn en je je toch afvraagt: Wat doen jullie daar in Kroatië eigenlijk, heb ik een blogpost gemaakt. Het is een verkorte versie van onze presentaties.

De terugreis ging erg voorspoedig en was ook weer heerlijk. Rustig rijdend zien we het landschap veranderen. De vlakke weilanden met koeien en windmolens in Nederland, de schijnbaar oneindige groene bomen in Duitsland, de bergen in Oostenrijk en dan het begin van voormalig Joegoslavië in Slovenië. De kalme bergen en de pitoreske huizen. De glooiende begraafplaatsen. -wat zijn het er toch veel- en dan nog een paar honderd kilometer voor de laatste ruk van Noord-West Kroatië naar Oost waar we ons thuis gevonden hebben.

Met het veranderende landschap drongen ook ontmoetingen, gesprekken van velen van jullie aan me op in mijn gedachten. Ik vond het heerlijk om veel bezoekjes te doen, aan heel wat keukentafels aan te schuiven en ook naar andermans verhalen te luisteren. De kinderen zijn naar school geweest, vrienden en familie bezocht. Wat veel leuke en mooie herinneringen zijn er weer bij gemaakt!

Op de terugweg stopten we in Linz. Daar bezochten we een Duitse Paasdienst bij onze vriend-collegaś de Schobesburgers. Het was een mooie afsluiting van onze drieweekse reis. Het welbekende opstandingsverhaal hoorden we in de voor mij onbekende Duitse taal. En toch was het goed om daar te zijn. Het blijft een bijzondere ervaring om een kerkdienst mee te maken met onbekende mensen. Wetend dat je veel gemeenschappelijks hebben mag. Het geeft zoń heerlijk besef van Gods wereldwijde kerk. We waren er getuige van: Jezus is opgestaan en God houdt Zijn Kerk in stand, totdat Hij komt.

Dit lied sprak me aan: https://www.youtube.com/watch?v=E49-Mox84S8

Du gibst Geborgenheit, du kannst alles wenden,

Gib mir ein festes Herz, Mach es fest in dir!

We zijn voldaan en opgeladen weer thuisgekomen. Hartelijk dank!

IMG_0104 (1)

The woman add things and the man has to fit it in the car. Everyone has its own task.;-)

Advertenties

2 gedachtes over “(Foto)-impressie Nederland april ’17

  1. Altijd fijn om je blogs te lezen, Janneke. Het was ontzettend goed om jullie weer gezien en gesproken te hebben! Daar hebben we van genoten. Dankbaar dat jullie weer veilig aangekomen zijn, liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s