Meer weten, wel zo leuk! (+fotoś)

Ergens half september kwam ze aan: De nieuwe juf!

wp_20160921_12_06_02_pro

Even voorstellen: Marieke van Dreuten, Hoofdonderwijzer, voorzitster van de raad van de oudercommissie en alle andere voorkomende functies die de ODC School met zich meebrengt. Dutch is flexible though and is also often – international- when other kids join the class.

De slogan is door de studenten verzonnen en is: Meer weten, wel zo leuk!

img_0001

Het was een uiterst boeiende logistieke klus om deze boeken (en nog een hoop meer)  hier te krijgen. We doen het nu echt voor het eerst. Afgelopen jaar namen we de schoolboeken mee, nu zijn we officieel over op de wereldschool methode. Behalve voor Femke voor haar komen de boeken gewoon netjes uit Randwijk, van de school met de Bijbel. Het deel voor Judith komt uit Albanie en maakte een noordelijke tussenstop in Ermelo. Het deel van Marijke komt deels uit het zuiden van Nederland, deels uit Utrecht bij de familie Goedhart vandaan en schoonzus Esther hielp met de Franse wijsheden.

Laurens spant de kroon: Zijn Nederlandse taalmethode voor de komende acht jaar komen oorspronkelijk van de Nederlandse wereldschool, verbleven jaren in Houston, verhuisden naar Singapore, kwamen thuis in Zeeland en werden achterin een auto gezet, daarna in een krat naar Kroatie vervoerd. En nadat ze een paar dagen in de schuur stonden te wachten, staan ze nu in het klaslokaal. Met dank aan Ellen en Jan-Wolter en hun kinderen.

En dan niet alleen die boeken is een onderneming, maar die juf! We zijn superblij dat Marieke van Dreuten haar weg naar Osijek met de flixbus gevonden heeft. Waar dat bloggen al niet goed voor is, want toen zij vorig jaar deze post onder ogen kreeg: thuisonderwijs, leuk of niet heeft zij de moed weten te verzamelen om hierheen te verhuizen, Afrika achter zich te laten en zich bij ons te voegen om het fietsende deel in de stad te verhogen.

Nou, vol goede moed is men hier aan de slag gegaan. De meiden waren al even bezig met hoofdvakken, maar alleen Nederlands en godsdienst voor een paar weken, geeft een wat eenzijdig patroon. Marijke was bang dat ze ruim voor de kerst klaar zou zijn met Nederlands. Goed dus, dat er heel wat vakken bijkomen om het allemaal wat uit te smeren.

Juf Marieke is een enorme zegen. De uitleg die ze geeft, de sfeer die ze brengt. De structuur die ze aanbrengt, het vertrouwen wat ze geeft. Vorige week zeiden Jelle en ik tegen elkaar: Toen we vorig jaar verhuisden zeiden we: We gaan voor een jaar. Zonder Mariekes komst hadden we nu weer terug moeten gaan. Maar nu met haar komst, kunnen we ons werk onder de Roma verdiepen. En zo dragen we weer met elkaar ons steentje bij.

En ik? Wat doe ik met de tijd die over is? Eerst diep adem halen, een hoop achterstand bijwerken, meer fungeren als Jelleś persoonlijke assistente en ik heb mezelf een taaluitdaging opgelegd…. maar daarover meer in een andere post. Uiteraard zal het werk in de Romadorpen uitbreiden, samenop met de taalchallenge, die gaan vast hand in hand. En wie weet ga ik nog eens een blog cursus volgen;)

Meer weten, wel zo leuk!

 

wp_20160921_12_08_47_pro

Leeshoek met Afrikaanse touch.

wp_20160921_12_01_46_pro

Het klaslokaal in vol ornaat.

wp_20160920_11_38_27_pro

Drie dagen hiervoor was dit lokaal een washok. Toen onderging het een metamorfose met dit als resultaat. Oma kijkt ook mee hoe het geworden is, tijdens haar bezoek met opa.

wp_20160920_11_44_28_pro

Wie zegt dat de studieboeken alleen voor grote kinderen zijn? Laurens gaat elke morgen naar de kindergarten. Hij krijgt een paar keer in de week prive les groep 1 en een keer in de week is er engels klasje. Met zijn vriendjes Kiki en Zoe.

wp_20160920_11_43_29_pro

Bijzonder hoe snel iedereen eigen met elkaar was! Na een paar dagen konden we niet voorstellen dat we elkaar nog maar net kenden.

img_0004

En als je juf dan uit Afrika komt heb je uiteraard binnen de kortste keren deze hair style. Dat moet worden vastgelegd.

Advertentie

3 gedachtes over “Meer weten, wel zo leuk! (+fotoś)

  1. Wat een leuke, leesbare, grappige en herkenbare blog!! Ik ben nu niet alleen een volgeling van Jezus maar ook een volger van jouw blog! Bedankt voor jullie gastvrijheid! Mathilde

  2. Pingback: 8 hoogtepunten van ’16 | jannekeonderweg.nl

  3. Pingback: 2016 in 8 highlights | jannekeonderweg.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s